جستجو برای:
  • خانه
  • مقالات
  • فروشگاه
  • درباره و تماس با ما
 
  • ٠٩١٩٨٣٤٠٧٨٢
سارا فرهانی
  • خانه
  • مقالات
  • فروشگاه
  • درباره و تماس با ما
0

ورود و ثبت نام

بلاگ

سارا فرهانیمقالاتمقالات۲۴ ساعت

۲۴ ساعت

5 اسفند 1401
ارسال شده توسط farahanisara
مقالات
462 بازدید

همه ۲۴ ساعت وقت دارند پس چرا برخی افراد مانند ایلان ماسک، بیل گیتس، انیشتین و … در همین زمان دستاوردهای زیادی دارند و بعضی به ساده‌ترین کارهایشان نیز نمی‌رسند؟

۲۴ ساعت پربازده،۲۴ ساعت کم‌بازده

شاید تفاوت ما با انسان‌های موفق در این باشد که آن‌ها بر روی نقاط و مهارت‌هایی سرمایه‌گذاری کرده‌اند که ما یا با آن‌ها آشنایی نداریم، یا فراموش کرده‌ایم یا در اولویت‌مان نیست و بسیاری علت دیگر و همین چند نکته بی‌تاثیر در افزایش بهره‌وری آن‌ها نبوده است. در این مقاله در مورد چند فن و راهکار به ظاهر ساده اما مهم صحبت می‌کنیم که با اجرای آن‌ها می‌توانیم خود را چند پله نسبت به بقیه بالاتر ببریم.

۱- مهارت تمرکز: متمرکز بودن یعنی زمانی که در حال انجام کاری هستیم تمام توجه و تمرکزمان تنها روی آن کار باشد و در آن لحظه مهم‌ترین کارمان تنها همان باشد. در دنیایی که همه چیز از نرم‌افزارها، برنامه‌های تلویزیونی و…به سمتی حرکت می‌کنند که تمام توجه و تمرکز ما را به خود جلب کنند، متمرکز ماندن می‌تواند چالش بسیار سختی باشد. تمرکز ما توسط عوامل مختلفی در حال دزدیده شدن می‌باشد و شاید بتوان این احتمال را داد که بشر آینده با کم‌یابی و نایابی تمرکز مواجه خواهد شد. پس بهتر است که از همین حالا برای آن اقدام کنیم.

یکی از راهکارهایی که می‌تواند کمک‌کننده باشد، تمرین ذهن‌آگاهی و مراقبه کردن است. می‌توان روزانه با صرف چند دقیقه زمان و از طریق نرم‌افزارهای مختلف این مهارت مهم را تمرین کرد. راهکار بعدی این است که از فنونی نظیر پومودورو، کار عمیق و… برای انجام کار متمرکزانه استفاده کنیم. تنها با یک جستجوی ساده در اینترنت می‌توان به مطالب زیادی در مورد آن‌ها رسید، در مقالات بعدی نیز سعی می‌کنیم حتما به آن‌ها بپردازیم.

۲- پذیرش ابهام: ما در دنیای ووکا زندگی می‌کنیم، دنیایی که سراسر عدم قطعیت است. در هر کجای دنیا هم که باشیم این عدم قطعیت با ماست، پس چه بهتر که بتوانیم ضمن پذیرفتن شرایط به این توجه کنیم که بهترین کاری که اکنون می‌توانیم انجام دهیم چیست؟ البته فراموش نکنیم پذیرش شرایط به معنی تسلیم در برابر آن‌ها نیست. به معنی این‌ است ممکن است همه مسیر برای ما واضح نباشد، ممکن است اتفاقاتی ناگهانی نظیر بیماری کرونا تمام معادلاتمان را بهم بزند اما من شرایط را می‌‌پذیرم و با در نظر گرفتن آن‌ها اقدام می‌کنم. برای مثال در اواخر سال ۹۸ قرار بود در مدرسه‌ای به عنوان مدرس مهارت‌‌های مطالعه همکاری داشته باشم، اما آمدن کرونا باعث شد تا کلاس‌های حضوری ما لغو شود و متناسب با شرایط، ما مجبور به کوچ به فضای برخط (online) شویم، اوایل این کوچ برای من بسیار سخت بود اما پس از آن فرصت‌های بسیاری برای من ایجاد شد و در همان مدت بیش از ۱۵ کارگاه برخط روش مطالعه برگزار کردم.

۳- غلبه بر کامل‌گرایی (perfectionism): کامل‌گرایی یعنی داشتن استانداردهایی که ضررهایش بیشتر از منفعت‌هایش باشد، استانداردهایی که نه تنها کمک‌کننده نیستند بلکه بازدارنده نیز هستند. برای افراد کامل‌گرا هیچ وقت زمان مناسب انجام کاری نمی‌آید چون همیشه شرایط می‌تواند ایده‌آل‌تر باشد. همچنین این افراد معمولا به اهمال‌کاری دچار هستند و کارهای عقب‌افتاده بسیاری دارند.

۴-ماتریس آیزنهاور:

در این ماتریس کارها از نظر فوریت به دو دسته فوری و غیرفوری و از نظر درجه اهمیت به دو دسته مهم و غیرمهم تقسیم می‌شوند.

کارهای مهم و فوری (ضرورت): کارهایی هستند که حتما باید الان انجام شود و اگر انجام ندهیم احتمال اینکه مشکلی پیش بیاد خیلی زیادست. مانند: عمل جراحی آپاندیس که باید همین الان انجام شود وگرنه ممکن است آسیب جبران‌ناپذیری وارد شود.

کارهای فوری و غیرمهم (بطالت): کارهاییست که الان باید انجام بدهیم اما عموما مهم نیست و تا جای ممکن باید آن‌ها را واسپاری کنیم. مانند: تماس‌های تلفنی که با ما گرفته می‌شوند فوری هستند اما بیشتر آن‌ها مهم نیستند.

کارهای غیرفوری و غیرمهم: کارهایی که نه برای ما مهم هستند و نه فوری مانند بیهوده وقت گذراندن در شبکه‌های اجتماعی.

کارهای غیرفوری و مهم (ذکاوت): یکی از مهم‌ترین تفاوت‌های افراد فوق‌موفق با افراد عادی در همین کارهاست. نکته مهم در این دسته کارها، این هست که اگر به آن‌ها توجه نکنیم بعد مدتی در دسته کارهای مهم و فوری قرار می‌گیرند و ضرورت پیدا می‌کنند. کارهایی مانند مطالعه، آموزش دیدن، عمل به آموزه‌ها و بازنگری مسیرمان در این دسته قرار می‌گیرند.

یکی از مزایای این ماتریس این است که باعث می‌شود اولویت‌های زندگی‌مان را بدانیم و برایشان اقدام کنیم.

سخن پایانی

در این مقاله در رابطه با چند مهارت و فن بسیار مهم مانند: متمرکز بودن، پذیرش ابهام، غلبه بر کامل‌گرایی و ماتریس آیزنهاور آشنا شدیم و راهکارهایی که می‌تواند روز و زمان ما را پربازده‌تر کند یاد گرفتیم. حال زمان اقدام است، شما با کدام یک از این راهکارها تمایل دارید شروع کنید؟

 

 

 

در تلگرام
کانال ما را دنبال کنید!
Created by potrace 1.14, written by Peter Selinger 2001-2017
در آپارات
ما را دنبال کنید!

مطالب زیر را حتما مطالعه کنید

دیگی که برای من نجوشد…
اجازه ندهید کم‌تر بخوابم!
ماهی گلی و حافظه‌اش
گوجه راه گشا
عمیق، کم‌یاب، نایاب
سه گام جادویی

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

جستجو برای:
دسته‌ها
  • مقالات
نوشته‌های تازه
  • دیگی که برای من نجوشد…
  • اجازه ندهید کم‌تر بخوابم!
  • ماهی گلی و حافظه‌اش
  • گوجه راه گشا
  • عمیق، کم‌یاب، نایاب
سارا فراهانی

اجازه بدين با يك داستان كوتاه از خودم شروع كنم. هميشه از سنين پايين برایم اين سوال پيش میامد كه همه چطور زمان کافی دارند تا برای امتحان‌هایشان، درسهایشان را کامل بخوانند، حتی به تفریحشان نیز برسند اما من هیچ وقت نمی‌رسم کامل بخوانم و درکنارش نیز خیلی آرام می‌خوانم به حدی که بیش از حد خسته می‌شوم.

  • ٠٩١٩٨٣٤٠٧٨٢
فهرست سفارشی
  • خانه
  • مقالات
  • فروشگاه
  • درباره و تماس با ما
تمام حقوق برای سارا فرهانی محفوظ است.

ورود

رمز عبور را فراموش کرده اید؟

هنوز عضو نشده اید؟ عضویت در سایت